sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vaihtoehto B

Nyt on mietinnässä että mitä me tehdään siinä tapauksessa, jos meille ei tule työlupaa Etiopiaan. Kansanlähetyksen kannalta paras vaihtoehto on sellainen paikka, jossa jo on KL:n lähettejä. Sitten toisaalta kun me ollaan nyt menossa siihen Raamatunkäännöstyöhön niin mahdolliset kentät rajautuu vaihtoehtoihin Etiopia, Venäjä ja Papua-Uusi-Guinea.

Venäjälle minun on aika vaikea meitä kuvitella, kun siellä on omasta takaa ihan hyvä it-systeemi. Papua ei olis huono vaihtoehto, mutta se on aivan _käsittämättömän_ kaukana. Sieltä ei niin vain "piipahdeta" Suomeen.

Nyt kai kysytään sitten ihan käytännössä sitä uskoa ja luottamusta siihen, että Jumalan tahto tapahtuu. Järjen tasolla mie kyllä sen jotenki ymmärränkin että kyllä asiat järjestyy. Mutta sitten tunteen tasolla sitä kuitenkin miettii että kuinka tämän asian nyt voisi _itse_ korjata. Ei Jeesus meitä lähetä väärään paikkaan :)

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Jännäksi menee..

Tänään tuli taas sähköpostia Etiopiasta. Varoittivat, että työlupien kanssa tulee olemaan ongelmia. Nyt varmaan pitää alkaa puhumaan jo vaihtoehdosta B mikäli Etiopiaan ei voikaan lähteä. Mikon kommentti oli "miehän sanoin että sinne Papualle me kuitenki menemmä" :D

No eipähän käy tylsäksi tämä kentälle lähdön odottelu, kun tulee erilaisia muutoksia suunnitelmiin. Hassua että tämä kuvio tuntuu menevän ihan samalla tavalla kuin vuonna 2008. Aluksi kaikki on varmaa ja sitten kaikki on taas epävarmaa :)

Minua rohkaisee se että oli lopullinen kohdemaa mikä tahansa niin se kohdemaa on loppujen lopuksi muiden ihmisten päätös eli KL:n johtajat + kentän esimiehet ja Wycliffen johtajat. Meidän osana on oikeastaan vain mennä sinne missä meitä tarvitaan ja tehdä työmme hyvin.

Papualainen naapurimme Sirom kokeilee nutukkaita.
Ei taida Papualla tarvita poronnahkakenkiä :D




tiistai 10. huhtikuuta 2012

Uudet naapurit Papualta :)

Meillä on uudet naapurit yläkerrassa. Sirom ja Christopher tulivat tänään suoraan Papua-Uuden-Guinean ikivihreästä viidakosta Suomen kylmään kevääseen. Tai niin suoraan kuin mahdollista. Lento taisi kestää koneen vaihtoineen melkein 30 tuntia. Ei ihme että olivat matkan jälkeen kovin väsyneitä. Mahtaa olla pojilla totuttelemista Suomen ympäristöön. Kovasti tuli tarpeeseen lämpimät vaatteet.

Sirom ja Christopher työskentelevät molemmat Raamatunkäännöstyössä ja ovat nyt Suomessa opiskelemassa erityisesti tietokoneenkäyttöön liittyviä asioita. Toivottavasti kun miehet palaavat loppukesästä takaisia Papualle, niin heillä on paljon opittuja asioita jaettavana omalle heimolleen.

Meidän tehtävänä Mikon kanssa on olla hyviä naapureita ja auttaa käytännön asioissa. Olla vähän niinkuin oppaana. Samalla voimme tutustua Raamatunkäännöstyöhön oikein aitiopaikalta :)

Näistä maisemista vihreyden keskeltä
Suomen ihanaan loskaan :D



tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tavallista opiskelijan arkea

Tällä kertaa ei oikeastaan ole mitään valtavia uutisia. Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Opiskeluissakin on viime aikoina ollut sellainen sopivan rauhallinen tahti kun viikonloput on saanut olla vapaalla :)) Vapaa-aikaa on kyllä oppinut arvostamaan.  Jos viikonloput on aina tavalla tai toisella "töissä" niin nopeasti iskee väsymys,

Osittain tämä "hiljaisuus" että asiat ei ole paljoakaan edenneet, johtuu omasta saamattomuudesta. On ollut kiva vaan olla kotona, murehtimatta tekemättömistä töistä. Wycliffen kouluhakemukset Englantiin on edelleen tekemättä.. Se ei ole edes iso juttu tehdä, mutta kummasti sitä vaan siirtää ja siirtää niiden hakemusten kirjoittamista aina "huomiseen".

Mulle tuli tänään jännää postia Wycliffestä. Kirjekuori jota ei oltu liimattu kiinni ja joka oli _tyhjä_! Sen kuoren sisältö oli varmaan tipahtanut postin kuljetuksessa pois kun eivät olleet liimanneet kuorta kiinni :( Olikohan se tärkeä kirje? Toivottavasti ei. Varmuuden vuoksi taidan vielä kysellä sähköpostilla Wycliffen toimistolta.

Aina opiskelu ei ole pelkkää tylsää :D
Tässä Peppi ja Merirosvo synttärijuhlissa