sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pitkästä aikaa Suomen kuulumisia

Vähän on huono omatunto jo vaivannut, kun ei ole moneen viikkoon tullut kirjoitettua blogia. Meillä ei enää varsinaisia koulupäiviä ole ollut. Sen sijaan päivät kuluvat kotona kirjallisia tehtäviä tehdessä. Yllättävän paljon aikaa kuluu myös niiden miljoonien lähtöön liittyvien pikkuasioiden hoitamiseen. Kun yhden asian saa listalta pyyhittyä niin lisää uusia tulee iso määrä.

Viime aikoina olemme pohtineet paljon matkatavaroihin liittyviä asioita. Lähetyslinjamme opiskelijoista Rendicit lähtevät muutaman viikon kuluttua medialähetystyöhön Kyprokselle. Vierestä olemme saaneet seurata heidän pakkaamistaan ja lähtövalmisteluja. Oma lähtökin tuntuu hiukan todellisemmalta, kun huomaa että kurssikaveritkin ovat ihan oikeasti lähdössä :)

Meillä tuskin kovin isoa määrää tavaraa lähtee mukaan. Asuntomme Papua-Uudessa-Guineassa on valmiiksi kalustettu, joten sinänsä kaikki on valmiina. Elektroniikkaa lähtee mukaan ja osa sellaista työhön liittyvää tavaraa.

Mietimme, että jos kumpikin tekee listan "10 tärkeintä tavaraa" ja sen pohjalta sitten pakataan. Luulen, että voisi olla mahdollista saada myös pari ylimääräistä laukkua lennolle niin ehkä se riittäisi meidän tavaroille. Pitää ostaa kunnon maksimikokoiset kestävät laukutkin. Yllättävän kallista on lentolaukkujen ostaminenkin.

Meillä ei ole lämmintä varastotilaa, joten epäilen ettei suurinosa Suomeen jätettävästä tavarasta ehkä selviä kylmistä pakkasista ja kosteista syksyn/kevään ajoista. Päätösten tekeminen mitä ottaa / mitä jättää / mitä lahjoittaa pois / mitä varastoida, ei ole helppoa. 

Aiasta toiseen. Kävimme uusimassa passit, kun nykyiset olisivat vanhentuneet työkauden aikana. Aikamoinen operaatio sekin. Tuntuu välissä, että vaikka ei olisi kuin pieni asia niin lopulta sen hoitamiseen menee kuitenkin koko päivä.

Ensi viikolla on jännää, kun osallistumme englannin kielen tasotestiin. Vielä ei ole ehtinyt asiaa paljoakaan miettiä. Täytyy yrittää joku päivä ehtiä edes mallitestit tehdä netissä, ettei ole sitten testipäivänä ihan pihalla. Oli nimittäin aika kallis testi joten parempi olisi onnistua :)

Lupaan, ettei seuraavaan blogipäivitykseen mene yhtä pitkä aika kuin tämän ja edellisen päivityksen välissä.

Pakkaaminen mielessä, vaikka lähtöön on onneksi vielä useampi kuukausi :)



tiistai 6. marraskuuta 2012

Uusi ystäväkirje uunituoreena


 --------------------------------------------------------------------------------------------------



---------------------------------------------------------------------------------------------------