torstai 16. kesäkuuta 2016

Pitkästä aikaa blogi-kuulumisia


Viime kirjoituksesta on ehtinyt kulua jo aivan liian kauan. Töiden kanssa on vaan ollut niin kiirettä ettei aikaa ja energiaa yksinkertaisesti ole riittänyt mihinkään ylimääräiseen. Maanantai oli lukuvuoden viimeinen koulupäivä nyt on saanut muutaman päivän hengähtää. Kummasti alkaa heti tekemättömien töiden -lista pienentyä. Meidän uusin kirjekin on työn alla ja piakkoin ilmestyy tilaajien sähköposteihin.

Mukava huomata, että vuosi vuodelta arvosanojen antaminen oppilaille on hiukan helpompaa. Ensimmäinen vuosi oli aivan kauhea. Minulla meni viikko kun mietin erilaisia sanamuotoja ja mietin, että kuulostaako minun teksti edes järkevältä englanniksi. Nyt 200 oppilaan arvioinneissa meni vain 4 työpäivää ja stressiä oli huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Kyllä minusta vielä hyvä tulee ;)

Täällä on ollut taas ensimmäiset kylmät aamut. Juhannus on täällä vuoden pimein aika ja myös kylmin. Yölämpötila saattaa laskea jopa +5 asteeseen ja se on näillä leveysasteilla aika hurjan tuntuista. Taloissa ei ole minkäänlaista eristystä. Joka nurkasta vetää kylmää ilmaa ja aamulla sisälämpötila on alle 10 astetta. Fleece-asut, villasukat, pipot ja hanskat on taas tarpeeseen. Päivällä lämpötila on taas normaali +35, mutta se tieto ei kylminä aamuina kovasti auta. Minulla on jotenkin jouluinen fiilis kun on niin kylmääkin :)

Me ollaan lähdössä taas ensi viikolla viikon reissulle viidakkoon. Alan huomata, että malarianestolääkitys aiheuttaa minulle nykyään univaikeuksia. Onneksi tämän keikan jälkeen ei varmaan tarvitse vähään aikaan nähdä “Lariam-unia”. Malarianestolääkkeen sivuvaikutuksena on “vivid dreams” suomeksi ehkä kuvaavinta olisi “eläväiset unet”. Onneksi nyt ei ole töiden suhteen mitään pakkoa herätä ihan älyttömän aikaisin niin saan vähennettyä univajetta aamuisin.


Jos ei muu auta väsymykseen niin kahvia lisää :)