keskiviikko 6. elokuuta 2014

ja niin Kingston silta sortui..

Niin siinä sitten kävi että Ukarumpasta ulos vievä Kingston silta kohtasi tänään loppunsa ja sortui. Pitkäaikaisemmat lukijat saattavat muistaa, että joskus vuosi sitten organisaatiomme asetti rajoituksia ja varoitti sillan huonosta kunnosta.

[Image]
Tältä silta näytti vielä vuosi sitten
Välissä sitä ehdittiin hiukan korjaillakin, mutta korjauksista huolimatta silta oli todella heikossa kunnossa. Aina siltaa ylittäessä sitä pienellä kauhulla mietti, että kenen auto se mahtaa olla, joka jokeen tipahtaa.

Suomalaisena ensimmäinen ajatus on, että "miksi valtio ei rakentanut uutta siltaa jo kauan sitten, kun sellainen kerran oi tarpeen?". Syynä on, että alueen heimoilla on sukupolvia vanhat kaunat romahtanutta edeltäneestä ikivanhasta puusillasta. Sen rakentamisesta ei kuulemma maksettu tarpeeksi heidän isovanhemmilleen. Niimpä alueen maanomistajat haluavat nyt korvauksen vanhoista veloista.

PUG:ssa valtio ei omista maata, vaan kaikki kuuluu eri heimoille. Niimpä siltaa tai tietä ei niin vain rakenneta minne tahansa, vaan sitä edeltää pitkät neuvottelut. Uutta siltaa ei voida rakentaa ennen kuin maanomistajuuskiistat on ratkaistu ja se ei ole helppo eikä varsinkaan nopea tie.

Nyt olemme siis motissa. Bensa ja ruokakuljetukset eivät pääse perille. Mitä kauemmin silta on poikki, sitä tukalammaksi tilanne tulee käymään. Onneksi järjestöllämme on varasuunnitelmia ja hätätapauksessa ruokaa voidaan kuljettaa vaikka lentokoneella. Tosin halpaa huvia se ei ole.

Meillä ei ole autoa, joten bensiinin säännöstely ei meihin juurikaan vaikuta. Ruokaakin riittää varmasti ainakin kuukausiksi eteenpäin. Voi olla että jotkin tuotteet loppuvat, mutta nälkää ei varmasti tarvitse nähdä.

Tässä muutamia kuvia tilanteesta:


[Image]
Ja silta nyt..


[Image]
Auto meni huonoon kuntoon, mutta onneksi kukaan ei kuollut

Ei kommentteja: