maanantai 23. kesäkuuta 2014

Flunssaa ja dekkareita

Onnistuneesti sain lapsilta koulussa jonkun flunssa pöpön ja yskä alkoi heti kun koulun kesäloma alkoi. Nyt olen viikon sairastanut kotona. Yskä tuntuu pahenevan niin että väkisinkin joutuu pitämään mykkäkoulua, kun en saa sanaa suusta ilman kauheaa yskän puuskaa.

Ne teistä, jotka ovat blogia lukeneet pitempään, saatatte muistella että eihän siitä niin kauan ole kun viimeksi valitin yskästä joka vain jatkuu ja jatkuu.. Tammikuussa ramppasin lääkärillä vähän väliä ja astmalääkkeillä tilanne saatiin hallintaan. Tässä näyttäisi olevan sama kaava. Alkaa flunssasta mutta paha yskä jää piinaamaan viikkokausiksi.

Täytyy myöntää, että en ole niitä astmalääkkeitä kovinkaan ahkerasti käyttänyt, kun olo on ollut hyvä ja hengitys kulkenut moitteetta. Lääkäri kyllä sanoi, että se tulisi ottaa silloinkin kun olo on hyvä. Jotenkin vain ensin unohtui muutama annos ja sitten koko lääke jäi kokonaan. Liekö se osa syynä, että taas ollaan samassa tilanteessa.

Tosin viimeksi oli pelkkä yskä ja ei mitään muuta. Nyt on myös kuumetta. Tällä hetkellä 38 astetta. Keuhkot rahisee koko ajan ja hengitys kulkee hieman vaivalloisesti. Huomenna pitää mennä käymään lääkärillä. Kai sitä eniten mietityttää, että jos ei olekkaan vain astmaa vaan vaikka keuhkokuume. Puhumattakaan näistä kaikista tropiikin pöpöistä..

Löysin käyttöä suomalaiselle kirjastokortilleni! Nyt vasta olen tajunnut kuinka paljon suomalaisia e-kirjoja on netissä saatavilla. Kirjatiedosto ladataan koneelle ja kun laina-aika päättyy niin kirja lakkaa toimimasta ja "palautuu takaisin kirjastoon". Tosi kätevää. Olen sitten lainannut lähinnä dekkareita oikein urakalla. Kipeänä ollessa ei oikein jaksa mitään. Olen siis lähinnä nukkunut ja lukenut. Kyllä suomen kirjasto systeemi on niin toimiva!

Onhan täällä Ukarumpassakin paljon kirjastoja, mutta kaikki kirjat ovat englanniksi. Olen jo huomannut että kieli alkaa rapistua näinkin lyhyessä ajassa, jos ei käytä aikaa siihen että lukee suomeksi. Yksi esimerkki on, kun unohdin sanan "verhotanko" ja pyysin Mikko auttamaan sen verho"kepin" kanssa :)

[Image]

Ei kommentteja: