lauantai 3. helmikuuta 2018

Magneettikuvaus ja välilevyn pullistuma

Niin siinä sitten kävi, että saimme eilen sekä hyviä että huonoja uutisia ja taas ollaan lähtöpisteessä eli kukaan ei pysty sanomaan mitään varmaa lähtöpäivän suhteen. Kävin siis magneettikuvauksessa ja kuvat tutkinut lääkäri sanoi, että siinä on selkeä välilevyn pullistuma  alimman nikaman 5 ja S1 kohdalla. Hyvä uutinen on, että se todennäköisesti ei vaadi leikkausta, vaan hoituisi fysioterapialla.

Ongelmaksi tuntuu tulevan, että se lääkärin suosittelema fysioterapian muoto ei kuulu meidän vakuutukseen. Nyt siis pitää miettiä mikä on seuraava askel. Lääkäri suositteli Mackenzie-harjoituksia ja siihen erikoistunutta fyssaria. Kotona tietysti piti ottaa selvää mikä se Mackenzie oikein on ja siinä ilmeisesti yritetään pakottaa pullistuma takaisin, tekemällä selkää taakse päin taivuttavia liikkeitä.

Nyt pitää taas alkaa miettimään. Pitäisikö meidän kuitenkin muuttaa Ryttylään lähemmäksi KL:n keskustoimistoa? Varsinkin jos ja kun tämä kotimaanjakso tuntuu pitkittyvän. Mutta jaksanko muuttostressiä ja pakkaamista tällä kipeällä selällä? Oulussa työterveyshuoltokin on aika hyvä. Puhumattakaan siitä että Oulu vaan tuntuu eniten kotikaupungilta.

Voi kökkö.


 --------------------------------------------------------
Briefly also in english. So my MRI did show a clear herniated or bulged disc in my spine. Good news is that it probably doesn't need a surgery but a longish physiotherapy anyway. My insurance does not cover it. So we are not sure what to do. So we will be staying in Finland until this gets somehow sorted out :(Ei kommentteja: