maanantai 3. syyskuuta 2012

Koreaa ja Malajalaa

Huomenna alkaa vihdoin uuden kielen opiskelu. Tarkoituksena on lähinnä oppia erilaisia tekniikoita, joiden avulla voi oppia myös sellaisen kielen, josta ei ole vielä yhtäkään oppikirjaa kirjoitettu tai mitään muutakaan kirjallista materiaalia. Kuulemma paras tapa oppia kielen oppimista on opetella uusi kieli :) Maria alkaa opiskella koreaa ja Mikko Malajalaa.

Sää on ollut tänään erinomainen. Hiukan haaveilen että pääsisin testaamaan koulun uima-allasta, mutta ehkä se jää myöhemmäksi. Tänään täytyy keskittyä opiskelemaan. Huomenna on taas fonetiikan testi ja ainakaan helpompaan suuntaan ei kyllä olla menossa. Uusia äänteitä tulee lisää päivittäin ja ne pitäisi oppia erottamaan puheesta.

Täällä ollessa huomaa selkeästi kuinka isot kulttuurierot on Euroopan kansojen välillä. Suomalaisena itsensä tuntee välissä aika töykeäksi, kun asiat sanotaan aina niin suoraan. Välissä mietin jonkun keskustelun jälkeen että oliko johonkin lauseeseen sisällytettynä jokin pyyntö, joka oli vaan kääritty niin kauniiden lausekäänteiden sisään että varsinainen kysymys ei tule esille ellei tajua sitä etsiä. Tähän on kai paras tottua kun tulevassa työyhteisössä tulee olemaan ihmisiä monista eri kansoista.

fonetiikan alkeet
Meidän uusi "virallinen" mainoskuva :)  Kuvaajana Philippe Gueissaz  


  

Ei kommentteja: