Tänään saimme jo aikaisesta aamusta seurata, kun naapurissa tehtiin
ruokaa hiukan pitemmän kaavan mukaan. Valmistelut aloitettiin jo 8.30.
Ensin maahan kaivettiin kuoppa, joka vuorattiin kivillä. Sen jälkeen
sytytettiin nuotio, jossa kivet kuumennettiin. Kuoppaan laitettiin
kuumat kivet ja paksu kerros banaanin lehtiä. Banaaninlehtipedille
laitettiin sitten kypsennettävä ruoka. Makeaa perunaa, porkkanaa, taroa,
ruokabanaania, kanaa, makkaraa, herneitä, papaijaa. Monenlaista herkkua
oikein kirjaimellisesti.
Ruoka peitellään huolellisesti banaanin lehdillä ja sitten on se vaikein
osuus eli odottelu. Noin kolme tuntia sitä sitten odoteltiin, että
minkälainen makuelämys sieltä saadaan. Täällä Papualla perinteisesti on
käytetty aika vähän mausteita ja ruoka on useimmiten aika mietoa.
Minulle se sopii oikein hyvin. En tykkää muutenkaan kovin vahvoista
mausteista.
Hyväähän se mumu tietysti oli ja sitä oli PALJON. Söimme rippeitä vielä
iltaruoaksikin. Ehkä ei ihan joka päivä jaksaisi näin työläästi ruokaa
laittaa, mutta olihan se elämys. Huomenna syömme mumua uudelleen oikein
isolla porukalla, kun täällä on juhlaillallinen konferenssin
loppunumerona. Sopii mulle oikein hyvin. Vältyn samalla myös
tiskaamiselta, kun syödään ulkona ;)
ps. sain naapurilta uuden hehkulampun vessaan. Se kesti 2 päivää ja nyt
vessa on taas pimeänä..
1 kommentti:
Osta patterilamppu!
Lähetä kommentti