perjantai 4. lokakuuta 2013

Termiittien vallankaappaus

Nyt se sitten alkoi, nimittäin se pitkään ja hartaasti odotettu sadekausi. Pari viimepäivää vettä on satanut melkein koko ajan. Onneksi eilen sain edes pyykit kuivaksi. Vesisadetta ehdittiinkin jo toivoa monta viikkoa, kun vesitankit olivat tyhjillään ja paikallisten puutarhat kaipasivat kipeästi vettä.

Ei jotain hyvää ettei jotain huonoakin. Nimittäin rankat vesisateet nostivat termiitit esiin koloistaan. Iltaisin klo 22 jälkeen ei kannata jättää valoa päälle. Termiitit lentävät valoa kohti ja niitä on PALJON!

Meillä on ikkunoissa hyttysverkot, mutta vaikka hyttynen ainakin silmämääräisesti näyttää pienemmältä kuin suht isohkon muurahaisen kokoinen termiitti, niin teriitti änkeää hyttysverkon silmukasta läpi todella vikkelästi. Piti moskiittoverkkokin vaihtaa tiheämmin kudottuun verkkoon, että voisi edes nukkua ilman termiittejä.

Luin eilen kirjaa tunnin verran klo 22-23 ja sen tunnin aikana huone alkoi kuhista termiittejä. Jos uskaltautui moskiittoverkon ulkopuolelle, termiitit lensivät silmiin, korviin ja joka puolelle. Hampaiden pesureissu onnistui niin että kun astuin ovesta sisään niin Mikko piteli verkon reunaa ylhäällä ja mie tein komean syöksyn ulko-ovelta moskiittoverkon alle. Vielä lopuksi piti listiä ne muurahaiset, jotka salamatkustivat vaatteiden mukana verkon alle.

Minulla oli sateenvarjo kuivumassa moskiittoverkon vieressä ja aamulla nostin sateenvarjon alas. Se koko sateenvarjo oli AIVAN TÄYNNÄ termiittejä ja tietysti leväytinsen sateenvarjon auki ja kaikki muurahaiset pitkin lattiaa. Harmittaa ettei mulla ole siitä kuvaa, mutta luulen että tänä iltana termiittejä on aivan yhtä paljon, joten otan niistä kuvan myöhemmin blogia varten.

Koska niistä termiiteistä ei nyt sitten ole kuvia, niin tässä muitä ötököitä.


Kämmenen kokoinen rukoilijasirkka

ja joku outo "lumihiutale-ötökkä"

Ei kommentteja: