maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ei maanjäristystä, vain tavallista arkea

Mikkokin tietää että mie en tykkää yllätyksistä. Joku _yllätys_lahja tai _yllätys_juhlat ei ole minun juttu. Tykkään kun asioihin voi varautua ajoissa, suunnitella ja valmistautua. Jääkaapin seinässä oleva kalenteri kertoo kaiken normaalista poikkeavan viikoiksi eteenpäin. Ihan tavallinen arki on kaikkein parasta.

Varsinkin täällä sen huomaa, että aivan kaikkeen on mahdotonta varautua. Täytyy myöntää että tietyissä asioissa minulla olisi parantamisen varaa. Suunnitelma hätätilanteiden varalle pitäisi olla kaikilla läheteillä paperilla, mutta en ole saanut sitä edes aloitettua.

Rannikolla oli melko iso maanjäristys tänään. Myös tsunamivaroitus on annettu. Meillä kaikki on kunnossa. Ukarumpa on hyvin kaukana kyseisen maanjäristyksen alkupisteestä. Papuan mittakaavassa 7 magnitudin järistyksetkin ovat melko yleisiä.

Mikko on ollut viikonlopun Madangissa työmatkalla ja laittoi juuri tekstiviestin, että lentokone on pian lähdössä. Tunnin kuluttua Mikon pitäisi olla kotona. Yksin on ollut hiukan outoa. Illalla tarkistan ovien lukot moneen kertaan ennen kuin menen nukkumaan. Onneksi ei mitään häiriöitä ole yöllä ollut, vaan olen saanut nukkua rauhassa aamuun asti.

Meille on tulossa illalla vieraita syömään. Koko aamupäivän olen valmistellut ruokaa. Nyt jäljellä on paljon tiskiä ja iso sotku. Tein viikonloppuna mansikkahilloa, banaanikeksejä ja jugurttia. Huomenna pitäisi leipoa leipää. Minun arki pyörii aika paljon keittiössä aina silloin kun en ole opettamassa koululla.

Torilta rambutan hedelmä
ja tämmöinen on rambutanin hedelmäliha
Pihalla kukat kukkii kauniisti

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Etiopiasta! Täällä fiilistelen kanssa tuoreita hedelmiä! Tein juuri fruutien (tai jonkin sellaisen) bannaneista ja papaijasta. Siunausta teidän arkeen! T:Kerttu

Hanna kirjoitti...

Täälläkin fiilistellään hedelmiä ja marjoja. Nyt on mansikkakausi ja kohta alkaa kirsikka-, nektariini- jne.kausi.
Hieno dahlia, vai mikähän kukka tuo on.