sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluvalmistelut käynnissä


jouluseppele ja omena-kanelituoksukoristeita

Tämä viikko ja oikeastaan viime viikkokin ovat olleet todella kiireisiä. Minun suurin ahdistuksen aiheuttaja oli oppilaiden arvosanojen antaminen. Tällä hetkellä minulla on 100 oppilasta ja kaikille tulee antaa sekä numero- että kirjallinenarviointi. Hiukan positiivista on että joka vuosi tuntuu olevan kuitenkin hiukan helpompi kuin edellinen.

Nyt on aikaa vihdoin muuhunkin kun vain koulujuttuihin. Maanantai on minulle tämän vuoden viimeinen koulupäivä ja sitten oppilaat pääsevät joululomalle. Täällä on aika pitkä joululoma. Koulu jatkuu vasta tammikuun kolmannella viikolla. Koululla on toki vielä siivousta ja muuta järjestelyä useammaksi päiväksi.

Koulun lisäksi teen puolta työviikkoa helpdeskissä, lähinnä tietokoneiden korjausta ja neuvontaa. Helpdesk sulkee ovet ensi perjantaina kahden viikon ajaksi. Täällä on joulun aikaan kaikki osastot kiinni kaksi viikkoa. Ei postia, pankkia eikä ruokakauppaa. Se vaatii hiukan miettimistä, että osaa ostaa kaiken tarvittavan koko kahden viikon ajaksi.

Viime viikolla kokoonnuimme suomalaisten kanssa laulumaan joululauluja. Suunnitteilla on myös yhteinen jouluaaton ateria. Kaupasta sattui löytymään yksi kinkkukin. Mie olen jo yhden piparkakkutaikinan leiponut, mutta ne on ehditty kyllä jo syödä. Siirappia ei meidän kaupassa nyt ole, niin voi olla ettei enempää pipareita tule sitten tehtyäkään.

Oli niin kiva tänään laittaa joulukoristeet. Ei meillä ole kuin yksi pieni laatikollinen lähinnä itse tehtyjä koristeita, mutta kyllä siitä silti tuli kiva joulumieli. Illalla, kun ulkona on ihan pimeää ja talokin hiukan viileämpi, niin on helpompi päästä joulutunnelmaan. Päivällä kuuman auringonpaisteen keskellä on vaikea edes käsittää että kohta on jo jouluaatto.

Vuosi sitten olimme jouluna Suomessa Lapin lumen ja pakkasen keskellä. Nyt ihan täysin erilainen joulumaisema ympärillä, mutta omat hyvät puolensa on täälläkin. Täällä on jotenkin helpompi rauhoittua joulun odotukseen, kun kaikenlainen hälinä on poissa. Ei ole ostoskeskuksia, ei melua, ei juurikaan edes liikennettä, kaikki pysähtyy kahden viikon ajaksi.

Meidän "joulukuusi" on kanaverkkoa, jouluvaloja ja pätkä vihreää koristenauhaa
  
keittiön kaapeissa ei vieläkään ole ovia, mutta ehkä mulla on joululomalla aikaa taas tehdä keittiöremppaa.

Ei kommentteja: