keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kelluuko kaikki (ötökkä) proteiini?


Ajattelin aamulla keittää puuroa aamupalaksi. Meillä ei kovin usein syödä puuroa koska a) kaurahiutaleita on viime aikoina ollut vaikea saada ja b) ne ovat todella kalliita ostaa. Minulla oli hyllyssä avaamaton paketti mannasuurimoita. Avasin paketin ja totesin että siellä on elämää... ja paljon! Koko paketti kuhisi pienen pieniä ötököitä.

Aamupalasuunnitelmat menivät hetkessä uusiksi. Puurohiutaleet laitoin pakastimeen. Kuollut ötökkä on aina helpompi käsitellä sekä henkisesti että fyysisesti, kuin elävä ja karkuun juoksevä ötökkä. 

Ensin siivilöidään isoimmat ötökät pois...

Illalla, kun oli aikaa enemmän, päätin tarkastaa paketin sisällön. Pakastin oli selvästi tehnyt tehtävänsä ja mikään ei enää liikkunut mannasuurimoiden keskellä. Siivilöin suurimot, mutta samalla tiesin että 99% ötököistä oli niin pieniä, ettei siivilöiminen auta juuri ollenkaan. Löytyi sieltä silti muutama keskikoinen toukkanenkin.

Isoin saalis jäi siivilään, mutta sen pikkuserkut kyllä karkasivat
Hiukan mietityttää kuinka paljon niitä toukkasia sieltä on ehkä ryöminyt vapauteenkin puuropaketin rakosista, vaikka avaamoton paketti olikin. Asuuko ruokakaappini ylähyllyllä nyt puuropakettitoukkien yhdyskunta jo ties kuinka monennessa sukupolvessa?

Päätin tehdä kokeiluversiona yhden annoksen “proteiinipuuroa”. Niitä ötököitä oli paketissa todella paljon ja oli päivän selvää, ettei kaikkia saa millään pois. Minun ajatus oli, että huuhtelen hiutaleet hanavedellä ja ötökät kohoaisivat pintaan, kun taas painavammat hiutaleet painuisivat pohjalle. Ainakin osa ötököistä lähti huuhtelemalla.

suurin osa ötököistä (ehkä?) jäi kellumaan pinnalle

Oikeastaan, koska niitä ylimäärä proteiineja oli niin vaikea havainnoida puurohiutaleiden joukosta, niin päätin keittää ensimmäisen testiannoksen. Keittäminen sujui kuin master chef kokilla ja ei edes pohjaan palanut. Niimpä ei ole mitään syytä olla maistamatta.

Ihan hyvältähän se näyttää...
ei hassumpaa ötökkäpuuroa


Ulkonäöllisesti puuro näyttää ihan normaalilta, mutta samalla toki tiedän etteivät proteiinit sieltä keittäessä mihinkään kadonneet. Lakkasivat vain liikkumasta. Maku sen sijaan oli... täysin normaali! Ihan hyvää puuroa. Laitan siivilöidyt hiutaleet takaisin pakkaseen ja aion syödä puuroa ensi viikollakin :)
oho, kaikki loppu :P

Jälkkäriksi voi sitten syödä vaikka trooppisia nallekarkkeja. Kas, näin.

Meidän Ukarumpan kaupasta ostettu nallekarkkipussi


.. ja tämmönen "nallekarkkiläpyskä" sieltä löytyy sisältä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sillä olette tulevaisuuden huipulla.Meillä vasta puhutaan proteenista " ötökoistä" joita pitäisi alkaa syömään.Pienempi jalanjälki kuin lehmällä.