maanantai 30. marraskuuta 2015

JouluostoksillaTäällä ei kauheasti shoppailumahdollisuuksia ole. Lähin isohko asutuskeskus on Kainantu, mutta ei sielläkään ole kuin muutamia kauppoja joissa on kaikissa suurin piirtein samat tuotteet, pääasiassa ruokatarvikkeita. Niimpä Ukarumpan kyläkaupan joulumyynnin aloitus on aina iso juttu. Joka vuosi marraskuun loppupuolella kaupan tuotevalikoima tuplaantuu hetkeksi. Isot kaupat tuovat viiden tunnin ajomatkan päästä meidän kauppaan myyntiin elektroniikkaa ja muuta isoa.

Mekin olimme jo pitkään suunnitelleen ..sitten kun alkaa joulumyynti niin ostan.. Päälimmäisenä toivelistalla oli uusi vedenkeitin ja mikro. Vanha vedenkeitin oli aika pahasti kulunut ja muovipinta rapautunut. Lisäksi vedenkeittimen kansi ei enää mennyt kunnolla kiinni. Mikron ongelma oli hiukan samankaltainen. Kun mikron laittoi päälle, start-nappula lensi aina vähintään metrin päähän. Molemmat viat olivat muoviosien kulumisesta johtuvia ja siksi hankalia korjata.

Niinpä menimme lauantai aamuna tuntia ennen kaupan avautumista jonottamaan. Yleensä meidän kauppa ei ole viikonloppuisin auki, mutta joulumyynnin aloituspäivä on aina poikkeus ja silloin kauppa on avoinna neljä tuntia. Ensimmäiset jonottajat olivat tulleet jo aamu kuuden aikaan jonottamaan (kun liike avataan klo 9). Lähes kaikilla oli mukanaa vähintään kahvia ja retkeilytuoli. Omanlaisensa kokemus sekin. Luulen että suurimmalle osallle se on enmmän sosiaalinen tilaisuus, kuin itsessään kauppaan jonottamista.

Iso osa tuotteista on amerikasta tuotuja ja hinta on sen mukainen. Välissä ihmetyttää ostaako kukaan niitä kaikkein kalleimpia tuotteita. Esim tavallinen iso pöytäkynttilä oli 20e. Isommat tuotteet ovat vielä kallimpia. Siellä oli myynnissä tasan kaksi mikroa. Hinta oli 250e. Toivottavasti se vekotin nyt sitten kestää jonkun vuoden. Varmuuden vuoksi hilaan vanhan mikron vintille siltä varalta että uusi sanoo sopimuksen irti.

Sähkönlaatu on ollut viime kuukaudet todella heikkoa. Se helposti rikkoo sähkölaitteet, mutta ei ole vaihtoehtoja, niin pakko vaan ajatella että kestää sen mitä kestää ja sitten jos menee rikki niin mietitään asia uudelleen.

Vaikka mikro olikin super kallis ostos, niin ylipäänsä täällä on tyytyväinen jotenkin paljon pienempiin asioihin, kuin Suomessa. Löysin kaupasta kokoontaitettavan sateenvarjon ja kivan muovirasian. Olo oli kuin jouluaattona ja sitä vaan oli niin iloinen niinkin pienestä asiasta kuin sateenvarjosta.


uuden, kokoontaitettavan sateenvarjon iloinen omistaja :)


Ei kommentteja: