sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Arjen haasteita Ukarumpassa

Reilu viikko on nyt asuttu Ukarumpassa. Välissä on ollut aika raskaitakin hetkiä, kun koti-ikävä vaivaa ja yhteydenpito Suomeen ei ole ollenkaan niin helppoa, kun mitä olisin toivonut. Samalla kuitenkin tiedän, että kunhan pahin kulttuurishokki hellittää, niin elämä täällä on varmasti omalla tavallaan yhtä kivaa kuin Suomessakin. Täällä asiat pitää vain tehdä hiukan eritavalla.

Olen huomannut että täällä Ukarumpassa ruoka on paljon isompi juttu kuin Suomessa. On vaikea löytää välttämättä ihan kaikkia ruoka-aineita, joita on tottunut käyttämään ja monet tuotteet ovat kaupassa triplahintaiset Suomeen verrattuna. Toisaalta on ollut hauska oppia tekemään ruokaa hitaasti ja ajan kanssa ihan alusta lähtien.

Meidän keittiöön on tänään tunkeutunut pieniä muurahaisia. En tiedä mitä etsivät, kun mitään ruokaa/sokerista ei pitäisi olla saatavilla. Täytyy varmaan kysyä neuvoa naapurin Hilkalta. Muurahaisia oli makuuhuoneen sängyssäkin. Tuleekohan yöllä unissaan nielastua monta muurahaista..

Huomenna alkaa TokPisinin kielikurssi ja tiistaina pääsee vihdoin ja viimein myös kauppaan. Paikallinen ruokakauppa on ollut viikon suljettuna ja täytyy myöntää että ruokaa on joutunut hieman säännöstelemään, että selviää seuraavaan kauppapäivään.

Mikon mielestä sipulin leikkaaminen ei itketä niin paljoa, jos pitää uimalaseja päässä  :D


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eräässä grillissä, jossa äitini ja tätini olivat aikoinaan töissä, käytettiin uimalaseja sipulia silputessa.
/Berit