lauantai 18. toukokuuta 2013

Blogia kirjekyyhkyllä


Meillä on viime päivinä ollut aika paljon ongelmia nettiyhteyden kanssa. Välissä saattaa olla useitakin päiviä ettei yhteys toimi. Sitä on sitten tutkittu ja mietitty missä vika mahtaisi olla. Tulivat lopulta siihen tulokseen, että meidän puhelinlanka, jota pitkin myös nettiyhteys kulkee, on niin ruostunut, että yhteys pätkii sen vuoksi. Jäi hiukan epäselväksi tuleeko sitä ehkä joku korjaamaan vaiko ei..

Olemme ihmetelleet myös avaimiamme, kun suurimmasta osasta lukkoja on hiukan vaikeata päästä avaimilla sisään. Nyt kun olemme kaksi viikkoa kulkeneet talon takaovesta, huomasimme lopulta että meille oli annettu kokonaan väärän asunnon avaimet. Onko tuo sitten ihmekään jos niillä on hiukan vaikea availla ovia.

Meidän pihalla laulaa usein pieni lintu, jolla on aivan ihana ääni. Usein pysähdyn kuuntelemaan ja ihmettelemään, miten niin pienestä voi kuulua niin kaunis ääni. Piti oikein nauhottaa kännykällä sen laulua. Ehkä jossain vaiheessa saan laitettua siitä pätkän myös tänne blogiin.

Toissayönä Mikko ihmetteli illalla, kun ulkoa kuului kummallista ääntä. Vähän kuin joku heittelisi jotain ikkunaan. Se olikin lentävien koppakuoriaisten armeija, joka kovasti yritti tulla valoa kohti. Olivat sen verran isokokoisia koppakuorisia, että ihan mukava kun oli ikkunalasi välissä.

Näin yhtenä päivänä videon, jossa meidän kaupungin lapset pyydystävät syötäviä koppakuoriaisia. Ihan jännä.. Empä tiedä kuinka helposti itsellä menisi alas rapeaksi voissa paistettu koppakuoriainen. Tästä pääset katsomaan mainitsemani videon

Toisaalta niitä ötököitä tulee syötyä väkisinkin, kun kaikissa jauhoissa, makarooneissa ja kaurahiutaleissa on aina mukana kaikkea pientä elävää. Jotenki on kuitenkin eri asia syödä ötököitä vahingossa kuin tietoisesti. Jokunen päivä sitten oli uutisissakin, että yk suosittelee erilaisten syötävien hyönteislajien käyttöä ruoaksi. Kai sitä tarpeeksi nälkäisenä sitten syö mitä tahansa.

Niin vielä siitä jääkaapista, josta viimeksi kirjoitin.. Tämän asunnon omistaja etsii uutta jääkaappia ja se saapuu sitten aikanaan. Nyt meillä on vuokralla varajääkaappi. Oli kyllä mukava saada jääkaappi takaisin ja taas pystyä säilyttämään ruokaa.



2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Kyllähän se Johanneskin niitä heinäsirkkoja...
Minä en kyllä tiedä pystyisinkö syömään.
Etanoita en ainakaan söisi, muuta kuin suurehkosta tukusta kakskymppisiä.
Siunausta teille sinne!

Ps. Onko siellä käyttöä niille sun kaikille ihanille korkkareille? :D

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tuo teidän elämä aika eksoottiselta. Toivottavasti saatte nettiyhteyden toimimaan kun on niin mukava seurata täältä Suomen päästä. Millaiset lämpötilat siellä on ollut ja miten olette tottuneet kuumuuteen?
Ennakkoluulottomuus ennen kaikkea. Ties kuinka hyviä ne koppikset ovat? Vähä chiliä, leivitys, öljyyn ja sillei. Voishan ne vaikka keittää eka kasvisliemessä. Minkälainen mauste tilanne siellä teillä on?

Onko mitään käsitystä paljo maksaa paketin lähetys sinne?

Siunausta ja jaksamista molemmille.

T: Haukiputaan pastori
Jari Flink