sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi 2013 meni kovin nopeasti ohitse. Liekö vanhuuden merkki ;) Paljon asioita on vuodessa ehtinyt tapahtua. Empä olisi uskonut vielä kaksi vuotta sitten että vuonna 2014 asumme Papua-Uudessa-Guineassa! Aika ihmeelliseltä se tuntuu vieläkin :)

Blogissa on ollut hiljaista. Vielä joulun aikaankin olimme Mikon kanssa molemmat kipeänä. Minulla flunssa alkaa taittua pelkäksi astmayskäksi. Tosin ei sekään niin kovin kivaa ole. Hiukan mietityttää onkohan tässä talossa tai esim petivaatteissa hometta. Tuntuu että yskä on pahempi kotona kuin ulkona.. Ilmankosteus vaikuttaa sen että hometta on lähes mahdoton estää.

Jouluaattoa vietimme suomalaisten kesken. Oli oikein mukava ilta. Meidän jouluposti on kaikki vielä matkan varrella eiköhän muutama kortti ja paketti tule ainakin tammikuun aikana ja viimeisetkin kolahda laatikkoon viimeistään pääsiäiseksi. Tämä oli meidän ensimmäinen jouluaatto poissa koti-Suomesta. On vaikea käsittää joulua kun ei ole pimeää eikä lunta. Hassua, mutta kaipaan kaamosta ja Suomen vuodenaikoja. Ainainen auringonpaiste ja varsinkin jouluaattona, on jotenkin kummallista.
Jouluaattona on kiva laittaa lapinpuku päälle :) kuva:Hilkka Arminen

Uudenvuoden aattona menimme naapuriin katsomaan "ilotulitusta". Raketteja täällä ei myydä, joten tekivät sen sijaan uudenvuoden kokon. Kuoleen avokadopuun oksat kasattiin kokoksi ja mukaan sopivasti bambun runkoja niin tuloksena on äänekäs kokko. Bambu runkojen sisään jotenkin kasaantuu painetta ja nuotiossa se sitten poksahtelee kovaan ääneen. Rakettien sijaan naapurit tekivät teräsvillasta omia ilotulitteita. Hiukan epäilen paloturvallisuutta, mutta oli se kyllä kaunista.

Uuden vuoden juhlintaa kuva:Hilkka Arminen
  
Huomenna alkaa työt, tai ainakin Mikolla alkaa. Täällä koulujen lukukausi pyörähtää käyntiin vasta tammikuun 22 päivä, joten minulla on vielä runsaasti aikaa valmistella oppitunteja. Opetan alakoulussa tietotekniikkaa 0-6 -luokkalaisille, kuvaamataitoa 0-2 -luokille ja lisäksi opetan aamupäivisin päiväkerhossa. Tulee siis olemaan ihan työn täyteinen lukuvuosi. Odotan jo innolla, että pääsee taas töihin. Lomaa on ollut jo aivan tarpeeksi.

Tässä vielä meidän jouluvideo

Ei kommentteja: