sunnuntai 30. elokuuta 2015

Isoja ja pieniä murheita

En tiedä onko meidän koiralla kirppuja, mutta minulla ainakin on. Koira on kirppulääkkeensä saanut, mutta samaa troppia ei taida voida omaan niskaan annostella. Voihan se olla, että osittain kirppuja on tullut koiran mukana, mutta ei se pelkästään Gromitin syy ole. Olen huomannut, että väkijoukossa kirppujen puremat lisääntyvät nopeasti, joten yhtälailla niitä taitaa olla täällä sekä ihmisillä että eläimillä.

Minulla oli paljon kirpun puremia myös vuosi sitten, joten sinänsä tämä ei ole mitenkään uutta. Ehkä kirput liikkuu enemmän kuivana aikana? En tiedä. Mutta sen tiedän, että kirpun puremat kutisee enemmän kuin hyttysen puremat. Toisaalta, tietääkseni kirput ei levitä mitään kauheita tauteja, joten joitain hyvää kirpuissakin.

El niñossa sen sijaan ei tunnu olevan mitään hyvää. Kuivuus jatkuu edelleen ja Papua-Uuden-Guinean tilanteesta on tällä viikolla ilmestynyt useampia uutisjuttuja internetissä.
Pahimpien ennusteiden mukaan kuivuus voi jatkua jopa reilusti ensi vuoden puolelle. Se olisi melkoinen katastrofi. Ukarumpaa ympäröivillä alueilla lasten koulupäivää on lyhennetty, koska ruoan ja veden hankkiminen on käynyt vaikeaksi. Tuntuu kummalliselta elää omaa arkea ja samalla nähdä, kuinka vaikeaksi paikallisten ystävien arkiaskareet menevät jatkuvan ja pahenevan kuivuuden keskellä.

Ongelmia tuntuu olevan maailma pullollaan. Uutiset on viime aikoina olleet erityisen täynnä kaikkea ankeaa, talousongelmia, sotaa, kuolemaa, pakolaisia. Joskus tuntuu, että olisi ehkä helpompaa elää tietämättömyydessä. Täällä se olisi helppoa. Maailman sodat ja hädät eivät täällä ihmisten elämään juurikaan vaikuta. Suurin osa paikallisista ei tiedä paljoakaan tämän maan rajojen ulkopuolisista asioista.

Hämmästys on usein suuri, kun näytän uutispätkiä tietokoneelta ja he huomaavat, että jopa Euroopassa on ongelmia, vaikeuksia, rikollisuutta jne. Täällä tuntuu usein vallitsevan käsitys, että vain Papualla on ongelmia, kun taas valkoihoisten elämä on aina täynnä rikkautta ja terveyttä. Onnea ei voi ostaa, vaikka raha joitain asioita helpottaakin.1 kommentti:

Veijo kirjoitti...

Kiitos näistä viimeisistä kirjoituksista! Kuivuus näyttää olevan suuri ongelma siellä, liityn rukousrintamaan.

T: Veijo