torstai 26. marraskuuta 2015

Kauhuelokuva lentomuurahaisista?



Konkreettinen muistutus siitä että sadakausi on vihdoin alkanut, on lentomuurahaiset. Isojen sateiden alettua, ne kaivautuvat koloistansa ja lentävät kohti valoa. Meillä on kaikissa ikkunoissa hyttysverkot, mutta jotenkin kummasti sieltä isohkot muurahaiset vääntäytyvät läpi ihan väkisin. Kai se on sitä suomalaista sisua..

Meillä oli ystäviä käymässä ja joimme teetä kynttilän valossa. Kun vieraat lähtivät ja ajattelin mennä pesämään hampaita, huomasin että vessaan oli jäänyt valot päälle. PAHA VIRHE! Vessa oli aivan täynnä lentomuurahaisia! Oli pakko hakea hammasharjat ja muutama muu tärkeä juttu. Melkein tuli paniikki, kun muurahaiset lentävät kasvoille. Lattiapintakin näytti liikkuvan muurahaisten paljoudesta.

Suu kiinni ja nopea syöksy muurahaispilven keskelle. Sain hammasharjan, mutta toivoa sopii ettei yöllä tule vessahätä! Kerra unohdin sateenvarjon auki ylösalaisin muurahaipilven keskelle. Aamulla sateenvarjon sisällä oli reunaan asti täynnä muurahaisia. Tämä muurahaislaji lentää vain yhden yön ja sitten tiputtaa siivet ja kuolee. Olipahan helppo aamulla siivota, kun pystyi vaan kantamaan koko sateenvarjollisen muurahaisia ulos ja kipata kaikki maahan.

Nyt sitten vietetään iltaa hämärävalaistuksessa. Jos kattovalon laittaa päälle, niin muurahaisarmeija hyökkää heti kohti valoa. Kynttilät on muutenkin viime aikoina tulleet tarpeeseen. On ollut tosi paljon sähköongelmia oikeastaan päivittän. Melkein yllättyy jos jääkaapissa sattuu olemaan virta päällä ja valo syttyy, kun jääkaapin oven avaa. Onneksi sähköä kuitenkin on juuri sen verran, että ruoka ei ihan mene pilalle.


Ei kommentteja: