sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Sadetta!

Viime keskiviikon blogiteksti unohtui kokonaan. Olin ollut pitkän päivän töissä ja illalla huomasimme, ettei taloon tule lämmintä vettä ollenkaan. Ilta meni siinä, kun yritimme pohtia missä on vika. Emme kuitenkaan ongelmakohtaa löytäneet ja suihkussa käyminen vaihtui ämpäri ja kauha viritelmäksi.

Kuivuus on vihdoin loppunut!! Nyt on oikeastaan tämän viikon aikana satanut vähän melkein joka päivä. Ruoho alkaa hiljalleen taas vihertää. Kukkapenkit on aikalailla menetetty, mutta ehtiipä ne kasvattaa uudestaan sitten myöhemmin.

Aivan ihana, kun ei tarvitse jokaista vesitippaa kierrättää. Meidän molemmat vesitankit on taas täynnä, joten voin hyvällä omalla tunnolla pistää pyykikoneenkin päälle ja käydä suihkussa :) Pieniä asioita, joita oppii arvostamaan kun ne eivät enää olekaan itsestäänselvyyksiä.

Kestää vielä 6kk ennen kuin paikallisten pellot tuottavat ensimmäisen kunnon sadon. Kuivuuden aiheuttamat ongelmat eivät pyyhkiydy pois heti ensimmäisten sateiden alettua. Paikallisen ystävämme “Matin” pellolta varastettiin viimeiset maissintähkät, joita Matti oli säästänyt lapsillensa. Ruoasta, johtuvia riitoja ja väkivaltaisuuksia on ollut normaalia enemmän.


Tässä kuvassa verrataan vuoden -97 kuivuutta tämän vuoden sademääriin. Tämän vuoden kuivuus näyttää joidenkin kuukausien kohdalla olleen huomattavasti pahempi kuin edellisen el niñon aikaan.


Aiyuran sademäärät ennätyskuivuuden aikoina vuonna 1997 ja 2015

Ei kommentteja: