perjantai 13. syyskuuta 2013

Paratiisilomaa ja särkylääkettä

Nyt onkin mennyt useampi päivä etten ole pääässyt kirjoittamaan blogia. Maanantaina olin aivan liian väsynyt ja tiistainakin nukahdin jo ilta seitsemältä. En ole jaksanut sitten enää illalla raahautua tietokoneen kanssa mihinkään. Meillä ei ole huoneissa internettiä, joten sitä varten pitää lähteä toiseen rakennukseen.

Tiistaina meillä oli lomapäivä. Koko porukalla lähdimme merenrantaan uimaan ja viettämään rentoa vapaapäivää. Mie en oikein uimisesta tykkää. Se merivesi on niin kamalan makuista ja en ole tottunut niin isoihin aaltoihin. Matalassa vedessä oli kauheasti kaikkia eläimiä veden alla.

Ajatus merimakkaran päältä kävelemisestä, kun sen niljakas sisältö leviää ympäri jalkapohjaa, ei oikein innostanut minua (ja merimakkara on sentään edes myrkytön). Minun päähän on jäänyt liian tiukasti kaikki ne täällä pidetyt luennot, joissa käytiin läpi tappavat, myrkylliset, lamaannuttavat merieläimet. Pohja oli myös täynnä kaunista ja teräväreunaista korallia, johon tietysti ensimmäisenä revin palan ihoa. Täytyy myöntää, että vaikka paratiisimaisemissa oltiin, niin vähän tuli kuitenkin ikävä suomalaisia järviä.

Mikko sen sijaan oli aivan innoissaan uimisesta. Koko sen 6 tuntia, jonka vietimme rannalla, Mikko sukelteli merestä kaikenlaisia "aarteita" mm. vanhan televisio, puolikkaan auton renkaan, paristoja, lasipulloja ja säilyketölkkejä. Hädin tuskin sain sen houkuteltua välissä syömään ja lisäämään aurinkorasvaa.

Paluumatkalla Mikko alkoi pikkuhiljaa vaihtaa väriä. Ensin vaaleanpunaiseksi ja sitten tummemman punaiseksi. Ilmeisesti pohkeisiin ei laitettu kunnolla aurinkorasvaa, koska polvitaipeesta iho paloi todella kipeästi. Kasvot, kädet, jalat kaikki hohtivat punaisena ja seuraavana päivänä Mikolla oli aika kivuliasta liikkua. Aloe veraa on kulunut paljon palovaurioiden hoitamiseksi. Nyt siitä on jo 3 päivää ja edelleenkin Mikon ihonväri on kirkkaan punainen.

Uusin ystäväkirje on valmistumassa ja ehdin juuri kehua kuinka olemme olleet yllättävän terveenä olosuhteisiin nähden. No, tilanne piti tietysti korjata saman tien. Tulin eilen aamulla kipeäksi. Oksennusta, ripulia, kuumetta 38,5 ja päänsärkyä. Olo oli todella surkea. Nukuin oikeastaan koko päivän. Illalla kuume hiljalleen laski ja olo alkoi taas tuntua hiukan paremmalta ja pystyin jopa syömään muutaman suolakeksin. Tämä päivä menee vielä särkylääkkeen voimalla, mutta ainakin kuume on poissa.

"white skins" uimassa ja katsomo asettautuu paikoilleen :)

Paratiisin maisemat

Aurinkoa riittää..


Mikko ja "aarteet"


Paluumatkalla puhkesi rengas


Ei kommentteja: