maanantai 2. syyskuuta 2013

Kuinka saisin rikki kookospähkinän...

Viikot vierivät nopeasti. Meillä on joka ikiselle päivälle jotain ohjelmaa lukujärjestyksessä ja lisäksi läksyt. Viikonloppuna teimme myös kaikki ruoat nuotiolla. Ei ihme jos illalla väsyttää.

Ostin lauantai aamuna kaksi perunaa (_todella_ isoja perunoita!) ja jonkin verran keittobanaaneja. Paljon muita kasviksia ei oikeastaan ollut tarjollakaan tänä viikonloppuna. En ihan kamalasti tykkää keittobanaanista, koska se on niin makeaa. Asiaa ei helpota, että myös peruna on täällä makeaa. Keitin perunat sekä banaanit ja laitoin säilykepurkkilihaa joukkoon. Ei ehkä ihan elämäni paras ateria, mutta näistä aineksista ei ihan perus suomiruokaa saa oikein millään aikaan.

Jälkiruokana oli "kulau" eli raaka kookospähkinä, jonka sisältä juodaan se kirkas kookosvesi. Isompi ongelma on saada se kookospähkinä avattua. Mikko oli jälkeen päin sitä mieltä, että kun ottaa huomioon avaamiseen käytettävän työmäärän ja lopulta sen kookoksen maun niin lopputulos ei ole kaiken sen vaivan arvoinen. Tosin se on kyllä todella terveellinen juoma ja varsinkin kuumalla ilmalla virkistävä. Avaaminen vaatii ehkä hiukan vielä harjoittelua. Kun työkaluina on kirves ja viidakkoveitsi niin se on aika hurjaa katsottavaa :)


Ei kommentteja: