sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Syysloma ilman syksyä

Vuodenaikojen vaihtelua on täällä jotenkin vaikea seurata. Joulu, pääsiäinen, juhannus, ulkona on ympäri vuoden yhtä lämmintä ja vihreää. Selkeiden vuodenaikojen puuttuminen sekoittaa ajantajun. Joulu ei tunnu joululta eikä juhannus juhannukselta. Vaikea käsittää, että nyt on jo syyskuu.

Täällä Ukarumpassa alkoi perjantaina koululaisilla parin viikon “syysloma”. Jossain blogikirjoituksessani taisin kertoa, että meidän koulun tietokoneluokkaan murtauduttiin kesällä juuri ennen koulujen alkua. Luokka hajoitettiin todella perin pohjin ja sen vuoksi ensimmäisen jakson tietotekniikkatunnit jouduttiin perumaan. Olen sitten ensimmäisen jakson ajan opettanut kuvaamataitoa, kun oma luokkani on ollut remontissa.

Nyt tietokoneita on saatu korjattua sen verran, että voin syysloman jälkeen aloittaa taas opettamisen omassa luokassani. Kuvaamataidon tuntien pitäminenkin on ihan hauskaa, mutta kaikkein mieluiten jatkan kuitenkin tietotekniikan opettamista. Oppilaiden syysloman aikana teen vielä viimeisiä asennuksia ja toivon mukaan kaikki on valmista kahden viikon kuluttua.

Sadetta täällä ei ole vieläkään näkynyt. Tänäänkin ruohikkopaloja oli useita ympäri laaksoa. Savun ja pölyn takia ilmanlaatu on todella huono, mutta ihme kyllä en ole astmalääkkeitä tarvinnut pitkään aikaan. Sen sijaan hammassärky on edelleen. Onneksi ei kuitenkaan ihan kamala särky. Vapaita aikoja hammaslääkärille oli vasta joskus ensi kuussa, mutta niitäkään ei vielä voinutt varata. Toivottavasti jaksan potea särkyä ilman että hammas menee ihan juurihoitokuntoon...

Meidän viisumi ja työlupa anomukset on nyt jätetty viranomaisille. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja saame toivomamme vuoden jatkoajan. 

Banaaniterttu näyttää vielä joten kuten sinnittelevän, vaikka koko puu on jo lähes kuivuuteen kuollut.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Voimia teille sinne! Täällä on alkusyksyn aurinkoiset päivät vaihtuneet sateisiin ja harmaisiin päiviin. Meillä on syksy ilma syyslomaa :)
Siunauksin, Laura J. Ryttylästä