sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Joko kohta on joulu?


Suomessa jouluun suhtautuu eri tavalla. Ensinnäkin ainakin Pohjois-Suomessa jouluna on lunta. Joulun tulon Suomessa huomaa siitäkin, kun kaupat alkavat soittaa joululauluja ja joulutuotteet tulevat myyntiin. Täällä “joulutunnelma” on vähän hakusessa, kun ei ole lunta ja ylipäänsä vuodenaikojen vaihtelu on hyvin, hyvin vähäistä. Joulun “tunnelma” on jotenkin enemmän kiinni koristeista, tuoksuista ja siitä, että saa itsensä tajuamaan, että voi oikeasti olla joulu vaikka ulkona on +30 lämmintä.

Mie olen viime viikkoina miettinyt paljonkin kaikenlaista jouluun liittyvää. Ukarumpan joulumyyjäisiin on enää vajaat 3 viikkoa. Olen varannut itselleni yhden myyntipöydän ja nyt on hiukan painetta saada myyntiin jotain hienoa. Tuotteiden myynnistä saadut rahat laitan somsiboma-kieliprojektin tilille. Tosin tuskin ihan valtavia summia saan kerättyä.

Jotain pientä askartelujuttua minulla on koko ajan kehitteillä, mutta nyt pitäisi saada oikein kunnon askarteluvaihde päälle, jotta myyjäisiin mennessä saan tarpeeksi tavaraa näytille. Yleensä tykkään tehdä vain yhden ainutkertaisen kappaleen ja saman toistaminen on hiukan turhauttavaa. Tänään päätin kuitenkin aloittaa operaatio myyjäisvalmistelut ja tein helppoja joulupallokorvakoruja kokonaista 12 paria. Ihan kivan näköisiä niistä lopulta tuli.

Sitten pitäisi vaan päättää, että mitä kaikkea muuta voisin tehdä. Korvakoruja tulee varmaan melko paljon, kun niitä tulee tehtailutua omaksi iloksi aika useinkin. Harmi vaan, että töiden kanssa aikaa ei kyllä ihan mahdottomasti jää askarteluprojekteille. Tässä kuvia tämän päivän projektista :)

1 kommentti:

kaisa jouppi kirjoitti...

Mulla on tuollaiset korvakorut. Kirkkaan punaiset. Ne herättävät aina suurta sökseetä, kun jouluriennoissa pidän niitä korvissani. :D