keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Vuosi sitten..

Viime vuonna tähän aikaan olin Salon keskussairaalassa isän luona. Luuytimeen levinnyt syöpä, jolle ei enää ollut mitään tehtävissä. Se vei isän voimat käsittämättömän nopeasti. Viikon aikana isän kivut menivät koko ajan vain pahemmaksi. Lopulta saattohoitopäätös oli helpotus. 29.11 isä kuoli ja samalla muuttui minunkin elämäni. On aika ennen ja jälkeen isän kuoleman.

Suru on vieläkin läsnä usein, mutta ehkä jotenkin pehmeämpänä. On outoa kun isän puheluita ei enää tulekaan. Ei enää koskaan. Olen kateellinen Mikolle, kun se voi vielä viettää aikaa oman isänsä kanssa. Ajan käyttäisi niin eri tavalla, jos tietäisi kuinka vähän sitä on jäljellä. Soittaisin vaikka joka päivä. Maksoi mitä maksoi.

Mutta nyt se on myöhäistä. Viimeiset halaukset ja heipat on sanottu. Seuraavan kerran näen iskäni sitten taivaassa. Jeesuksen luona isällä ei enää ole kipuja eikä sairautta. Usko Jeesukseen antaa elämälle näkökulman, joka jatkuu iänkaikkisuuteen. Tämä, tässä ja nyt on toki tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on mitä tapahtuu kuoleman jälkeen.

Ilm. 22:1-5
Enkeli näytti minulle elämän veden virran, joka kristallinkirkkaana kumpuaa Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta. Kaupungin valtakadulla, virran haarojen keskellä kasvoi elämän puu. Puu antaa vuodessa kahdettoista hedelmät, uuden sadon kerran kuukaudessa, ja sen lehdistä kansat saavat terveyden. Mikään ei enää ole kirouksen kahleissa. Kaupungissa on Jumalan ja Karitsan valtaistuin, ja kaikki palvelevat Jumalaa. He saavat nähdä hänen kasvonsa, ja heidän otsassaan on hänen nimensä.Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun tai auringon valoa, sillä Herra Jumala on heidän valonsa.

 
iskän kainalossa <3
Ei kommentteja: