torstai 22. lokakuuta 2015

Muumi teetä ja lakritsia!


Tänään oli postissa yllätyspaketti Suomesta. Piti oikein pinnistellä, etten avaisi pakettia heti matkan varrella, vaan malttaisin kotiin asti :) Olen pyytänyt monilta ystäviltä Suomesta kofeiinitonta teetä (ettei mene yöunet). Meidän kaupassa ei ole pitkiin aikoihin ollut mitään muuta kuin perusliptonia. Se alkaa pitemmän päälle kyllästyttää. Tämän päiväisessä paketissa oli Muumi-teetä. Sitä maistelimme tänään yhdessä naapureidemme suomalaisen Hilkan ja korealaisen Sunyoungin kanssa. Kiitos paketin lähettäjälle, joka varmaan tunnistaa itsensä mm. Muumi-teen avulla.

Paketissa oli myös lakritsia. Jestas, kuinka hyviä suomalaiset karkit ovat! Kun vertaa niihin muutamiin amerikkalaisiin, australialaisiin ja indonesialaisiin makeisiin, joita meidän kaupassa on (ehkä parhaimmillaan 10 erilaista karkkipussia), valitettavan usein on pettymys, kun maku ei olekaan yhtään sitä mitä olettaisi. Ihana syödä suomalaista pehmeää lakritsia, kun on muutaman kerran kaupasta epätoivoisena ostanut “lakritsia”, joka onkin ollut aivan kuivaa ja pahaa.

Tilasin itselleni paketin Austaraliasta. Nyt on uudet pastelliliidut ja muita kivoja piirrustusvälineitä tulossa postissa. Innolla odotan väriliitujani. Sen vuoksi on tullut käytyä tarkistamassa postilaatikko useamman kerran viikossa. Ensi kuussa on Ukarumpan joulumyyjäiset ja minulla on ollut aikomuksena jotakin juttuja valmistaa myyjäisiin, mutta saa nähdä onko edes tarpeeksi aikaa valmistaa jouluaskarteluja niin paljon, että niitä kehtaisi myydä.

Minulla on monenlaista askarteluprojektia meneillään. Kai se tietyllä tavalla antaa vastapainoa työlle ja stressille. Toisaalta tuntuu myös, että juuri nyt elämä on “tasapainossa”. Vaikka teen kahta työtä ja aika paljon muitakin vapaaehtoisia vastuutehtäviä, niin silti stressiä ei ole liikaa. On sopivasti unta, joka päivä koiran kanssa lenkkeilyä ja olen myös palkannut kodinhoitajan käymään kahtena päivänä viikossa auttamaan kotitöissä, jolloin minulla on mahdollisuus keskittyä paremmin tekemään kahta työpaikkaa kodin ulkopuolella. On kiva tulla töistä kotiin, kun ruoka ja vastaleivotut sämpylät on valmiina odottamassa :)Iltateenä omasta Mymmeli-mukista uutta suklaakakun makuista muumiteetä

Ei kommentteja: